Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. június 21-23-i, választhatóan 1-2-3 napos Öreg-Túr vízitúra

20150704_154419.jpg

2019. június 21-23.: Öreg-Túr vízitúra választhatóan 1 vagy 2 vagy 3 napos kenutúra a Túron. 

 

 

Ha nincs három napod, gyere evezgetni a Túrra "csak" 2 napra! Megéri.

A Túr elképesztően gyönyörű. Hazánk egyik top-top vízitúra terepe. Szinte Szigetköz kategóriás csoda. 

 

 

Mi a vadregényes Öreg-Túr túrát az először vízitúrázóknak evezéstanítással kínáljuk. 
oreg-tur-vizitura-oreg-tur-kenutura.jpg
Okos módszertannal, (civilben tanárok, trénerek vagy a kenukormányzás tanítását tanult túravezetők vagyunk) 50-80 centis vízen megtanítunk kenuzni. Velünk a kenuzás nem az első félóra után feladott kínos és frusztráló szenvedés. Bocsánat a szerénytelenségért, de tényleg jól tanítunk, az pedig evidens, hogy nálunk nincs limes 90-es IQ-jú túravezető, aki fába szorult féregként csak ordítja, hogy jobbra, de képtelen tanítani, sőt, meg sem mutatja, hogy hogyan kell...

 

 

 

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
Egy elmondhatatlan szépségű, oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgmaximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

 

Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is.

Néhol az ember előtti időket idézi. 

Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk.
 

oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-18.jpg

Itt a fentről lefelé vezető túrát olvashatod, de lehet, hogy éppen felfelé fogunk jönni. Kihasználjuk, hogy a sodrás bakfitty. 

 

 

 

 

 

Vízitúra költözködés nélküli!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 


Autóval és vonattal is! Nulladik nap? 
20150706_oreg-tur-kenutura-vizitura-3.jpgTúristvándiban találkozunk. A találkozás Túristvándin belüli helyéről minden résztvevő e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát kap! Érdemes a nulladik napon, jönni ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről 4 óra.
 
 

 
Szállás 
A szállás igény szerint sátor vagy szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül három hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha nem a túra előtt egy hónappal, pláne nem az utolsó pillanatban jelentkeztek, az éppeni "támaszponton" szívesen foglaljuk nektek a szállást. Az árak között a különbségek minimálisak. Egyik kedvenc helyünkön a sátor 18 év alatt 1400, 18 fölött év felett 1500 Ft/fő/éj, a vendégszobás szállás díja attól függ, hogy a hatágyas szobában hány fő tartózkodik.
Ha 4 fő van a szobában, a vendégszobás szállás díja 2600 Ft/fő/éj. Egy másik helyen, ahol minden négyfős szobához saját fürdőszoba is tartozik, a 4 fős szoba díja 10000 Ft/éjszaka. Aki magának foglalja a szállást Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat(sz) a szállások között, csak kezdje/kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
Logisztika
oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-19.jpg
A "fix" szállásról ugrunk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és délután a fix "bázisra" térünk vissza. Napi transzfert biztosítunk úgy, hogy minden autó a vízre szállási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk vissza a sofőröket. 
 
 
 
 
 
Étkezés 
A klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" stb. reggelik mellett itt lehet kérni kenyérlángost. Brutál. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával a tetején, mintha juhtúrós sztrapacska lenne, tejföllel kegyetlenül hű. Vacsorára és ebédre pedig válassz, itt leírunk négyet a lehetőségek közül. 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (házi szatmári szilvával).

B) Bográcsgulyás és 3 palacsinta. 
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta. 
D) Töltött káposzta plusz palacsinta. 

 

 


  
1. napi Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km) 20150707_oreg-tur-vizitura-kenutura-evezes-tur.jpg
A résztvevőknek e-mailben elküldjük a találkozás helyét. 
11:00-kor találkozás Túristvándiban, üdvözlés, hűtőszekrénybe pakolás, mosdószünet, tájékoztató, közben naptejezés stb. után 11:30-kor Túristvándiból a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére.
Sonkádon parkolunk, vízre tesszük a hajókat, 12:00-kor kenuzás-tanulás, 12:30-kor indulunk és egy ebédszünettel összekötött kellemes fürdőzést is a vízitúrába iktatva 17 óra körül érkezünk a Túron a kenukkal Kölcsére.
Kölcséről a vízitúra után a sofőröket visszavisszük Sonkádra a Sonkádon hagyott kocsikhoz, a sofőrök felveszik utasaikat, majd mindenki megy vissza Túristvándiba a "támaszpontra".

 

 

 

2. napi Öreg-Túr vízitúra: Kölcse - Túristvándi 14 km (11 km + 3 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgDélelőtt szabad program, pl. Nagyarban a rozárium, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető megtekintése akár autós, akár bicikli túrával (a biciklit tudod itt bérelni). Ebéd után logisztika. Mindannyian felugrunk a vízre szállás helyére, az utasok kiszállnak, a sofőrök visszaviszik/visszahozzák a kocsikat Túristvándiba a bázisra. Transzfert biztosítunk a kocsik sofőrjeinek, azaz felreppentjük a sofőröket Kölcsére, majd wc és naptejezés után vízre szállunk. Természetesen ha van a vízitúrázást ezen kezdő túrázónk, akkor, lévén senki sem kenuban született, azokat megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek, hajóba pakolnak és 13 órakor indul a Túr kenutúra. 


2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgFelejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr. 

 

 

 


17 és 17:30 között érkezés Túristvándiba, hajómosás után strandolás. Este saját vagy éttermi vacsora Túristvándiban.

 

 

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgLogisztikáznunk nem kell, 9-kor szállunk vízre és egy vagy két (esetleg három) kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a napi célba, egyúttal a kocsikhoz.

 

A nap során két táv között lehet választani, egy 8 km-es rövidebb kenuzás mellett a vízitúra-szerelmesek választhatják a 12 km-es kenutúrát is. 

Aki a rövidebb evezést kéri, az megnézheti működés közben a híres vízimalmot Túristvándiban.

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgA malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját, és mind a rövidebb, mind a hosszabb túra résztvevői - ha van kedved agyeldobó finomságokhoz - megrendelhetik előre az ebédet. 

Hazautazás

 
 
 
 
A Túr vízitúra turnusok túradíjai

 

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 

 
 

Jelentkezés a Túr vízitúrára 
20150707_tur-vizitura-kenutura-oreg-tur-evezes.jpgJelentkezés az innen letölthető jelentkezési lap kitöltésével, e-mailen történő visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre) és a túradíj átutalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet (irányítószámmal), a vízitúra időpontját és helyét (Túr) beírni. 
(Pl.  1121 Bp., Zugligeti út 21. 
június 21-23.
Túr vízitúra)