Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. július 19-21. Túr vízitúra (választhatóan 1-2-3 nap)

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg2019. július 19-21: 3 napos vízitúra az Öreg-Túron, normális családoknak, kultúrlényekből álló baráti társaságoknak, a természetet kedvelő egyedül érkezőknek. Ha nincs 3 napotok, jöhettek az Öreg-Túr kenutúra tetszőleges 2 napjára vagy csak az utolsó egy napra. 

 

 

 

 

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
Egy elmondhatatlan szépségű, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

 
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt a fentről lefelé vezető túrát olvashatod, de lehet, hogy éppen felfelé fogunk jönni. Ezt a csapat összetétele alapján, a medret figyelembe véve, hogy ne kelljen más vízitúrázó csoportokkal osztozni a kiszállási helyeken, hogy kihasználjuk az erdőt, mint természetes "UV-esernyőt", stb. szempontok alapján döntjük el, kihasználjuk, hogy a sodrás szinte nulla, mondhatnók bakfitty.

Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

 

Vízitúra az Öreg-Túron költözködés nélküli!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 


Jöhettek kenuzni a Túrra autóval és vonattal is! 
20170709_125124.jpgTúristvándiban találkozunk. A találkozás Túristvándin belüli helyéről minden résztvevő e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát kap! Érdemes jönni a nulladik napon, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről 4 óra.
 

 
Szállás az Öreg-Túr vízitúra idején 
turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Túristvándin belül van néhány bevált hely ahol foglalunk, ha kéred, szívesen foglaljuk nektek a szállást, de csak akkor ha nagyon korán jelentkezel. 
A vendégszobás szállások díja 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között. Fontos. Kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 

Étkezés az Öreg-Túr kenuzás idején

A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Reggelire a klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" reggelik mellett próbáld ki a kenyérlángost. Szalonnával és tejföllel a tetején kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz:  
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
 
 
 
Logisztika
20170709_125046.jpgA kenutúra idején a "fix" szállásról ugrunk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és délután a fix "bázisra" térünk vissza. Napi transzfert biztosítunk úgy, hogy minden autó a vízre szállási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk vissza a sofőröket. 
 
 
 

 


  

Pénteki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km) 20150707_oreg-tur-vizitura-kenutura-evezes-tur.jpg
10-re pontosabban 10 óra előtt pár perccel kell Túristvándiban lenned, köszönjük a pontosságodat. Ha még kenuztál, gyere 8:30-ra és megtanítunk kenuzni. 10:30-kor Túristvándiból a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére. Sonkádon parkolunk, vízre tesszük a hajókat, és egy ebédszünettel összekötött kellemes fürdőzést is a vízitúrába iktatva 16 óra körül érkezünk a Túron a kenukkal Kölcsére. Kölcséről a vízitúra után a sofőröket visszavisszük Sonkádra a Sonkádon hagyott kocsikhoz, a sofőrök felveszik utasaikat, majd mindenki megy vissza a "támaszpontra".
 

 

 

Szombati vízitúra: Kölcse - Túristvándi 14 km (11 km + 3 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgDélelőtt szabad program, 
pl. Nagyarban a rozárium, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető megtekintése akár autós, akár bicikli túrával. Túristvándiban kifejezetten jó minőségű bicikliket tudtok bérelni. Ebéd után logisztika, mindannyian felugrunk a vízre szállás helyére, az utasok kiszállnak, a sofőrök visszaviszik a kocsikat Túristvándiba a bázisra, transzfert biztosítunk a kocsik sofőrjeinek, majd wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek, hajóba pakolnak és 13 órakor indulunk.
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgFelejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr. 
17 és 17:30 között érkezés Túristvándiba. Este saját vagy éttermi vacsora Túristvándiban.

 

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgLogisztikáznunk nem nagyon kell, csak Túristvándin belül ki kell jönnöd 9-re a vízre szállás helyére és egy kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a napi célba, egyúttal a kocsikhoz. 
A nap során megnézheted a híres vízimalmot Túristvándiban. A malom mellett megcsodálhatod Magyarország egyik legnagyobb fáját, sok helybeli azt mondja, hogy ez az ország legnagyobb fája, de Gemencen is van egy "ország legnagyobb fája" és arról el is hisszük.... 
A pihenő ponton a kiszállás díja fejenként 200 Ft, a mosdó használata 100 Ft. 

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpg

 
 
 

 

 

 

 

 

A Túr vízitúra turnusok túradíjai

 

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 

Jelentkezés a vízitúrára és utalás:
Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, továbbá a részvételi és szerződési feltételek, és a "mit kell hozni a vízitúrára" menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével. A jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük küldeni.
Visszaigazolást küldünk (rendszerint 24 órán belül) és a visszaigazolást követően (24 órán belül) kérjük a túradíjat utalni.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (irányítószámmal!!) valamint a vízitúra időpontját és a "Túr" szót beírni. (Pl. 1121 Bp., Zugligeti út 79, 
Túr, 2019. július 19-21.) A név nem szükséges, mivel azt látjuk.