Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019. augusztus 1-4. Öreg-Túr vízitúra (választhatóan 2-3-4 nap)

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg4 napos vízitúra gyermekes családoknak, kultúrlényekből álló baráti társaságoknak, normális pároknak, természetszerető egyéni kenutúrázóknak a Túron: 2019. augusztus 1-4. Ha nincs négy napotok, jöhettek a 4 napos vízitúra tetszőleges 3 vagy 2 vagy akárcsak egyetlen napjára. 

 

 

 

 

Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
Egy elmondhatatlan szépségű, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

 
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt a fentről lefelé vezető túrát olvashatod, de lehet, hogy éppen felfelé fogunk jönni. Ezt a csapat összetétele alapján, a medret figyelembe véve, hogy ne kelljen más vízitúrázó csoportokkal osztozni a kiszállási helyeken, hogy kihasználjuk az erdőt, mint természetes "UV-esernyőt", stb. szempontok alapján döntjük el, kihasználjuk, hogy a sodrás szinte nulla, mondhatnók bakfitty.

Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

 

Vízitúra költözködés nélkül!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 


Autóval és vonattal is! Nulladik nap? 
anna-pic-oreg-tur-88.jpgTúristvándiban találkozunk. A találkozás Túristvándin belüli helyéről minden résztvevő e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát kap! Érdemes jönni a nulladik napon, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről 4 óra.
 

 
Szállás 
A szállás igény szerint sátor vagy szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül három hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra.
 
 
Ha nem a túra előtt egy hónappal, pláne nem az utolsó pillanatban jelentkeztek, az éppeni "támaszponton" szívesen foglaljuk nektek a szállást. Az árak között a különbségek minimálisak.
 
 
Egyik kedvenc helyünkön a sturistvandi-satrak-02-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgátor 18 év alatt 1400, 18 fölött év felett 1500 Ft/fő/éj, a vendégszobás szállás díja attól függ, hogy a hatágyas szobában hány fő tartózkodik.
 
 
 
 
Ha 4 fő van a szobában, a szállás díja 2600 Ft/fő/éj. Aki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást)

Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat(sz) a szállások között, csak kezdje/kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
 
 
Logisztika
20170709_125046.jpgA kenutúra idején a "fix" szállásról ugrunk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és délután a fix "bázisra" térünk vissza. Napi transzfert biztosítunk úgy, hogy minden autó a vízre szállási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk vissza a sofőröket. 
Vagy a vízhez, ill. a vízről BICIKLIVEL IS JÖHETTEK. Kultúrbringák, nem leharcolt tragikus állapotú szörnyű kerékpárok. 
 
 
 
 
 
Étkezés 
A klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" stb. reggelik mellett itt lehet kérni kenyérlángost. Brutál. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával a tetején, mintha juhtúrós sztrapacska lenne, tejföllel kegyetlenül hű. Vacsorára és ebédre pedig válassz, itt leírunk négyet a lehetőségek közül. 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (házi szatmári szilvával).

B) Bográcsgulyás és 3 palacsinta. 
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta. 
D) Töltött káposzta plusz palacsinta. 

 

 

Csütörtöki Öreg-Túr vízitúra:
a Tapolnok torkolat felé tartó szakaszt fedezzük fel, a túratáv 10-12 km

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgTúristvándiban a Vízi Malom kempingben 11:30-kor találkozunk.


 
 
Megtanítunk kenuzni, majd gyakorlás, bemelegítés, naptejezés és átemelés után vízre szállás.
 
Következik a hihetetlen Öreg-Túr. Több, rövid, hölgyek jobbra, fiúk balra wc-szünettel, a Túr és Tapolnok torkolata felé evezünk.

Néhány pihenő mellett a tempó függvényében kb. 15 óráig evezünk Nagyar felé, majd perdülünk és jövünk vissza. 
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-tur-turistvandi-kozeleben-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgTudjuk, hogy az éhhalál szélén vagy, és már rohannál enni káposztás paszulyt (paszuly = bab) vagy a más finomságokat, de még tisztelettel megkérünk egy kenutisztításra. A mentőmellényeket összecsatolva, a lapátokkal együtt a felvétel helyén kérjük leadni, és még légy szíves segítsetek a kenukat a tárolási helyre visszacipelni. 

A túranap 17 óra körül ér véget. 

 
 

  
Pénteki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km) 20150707_oreg-tur-vizitura-kenutura-evezes-tur.jpg
 
10:30-kor Túristvándiból a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére. Sonkádon parkolunk, vízre tesszük a hajókat, 12:00-kor kenuzás-tanulás, 12:30-kor indulunk és egy ebédszünettel összekötött kellemes fürdőzést is a vízitúrába iktatva 17 óra körül érkezünk a Túron a kenukkal Kölcsére. Kölcséről a vízitúra után a sofőröket visszavisszük Sonkádra a Sonkádon hagyott kocsikhoz, a sofőrök felveszik utasaikat, majd mindenki megy vissza Túristvándiba a "támaszpontra".
 

 

 

 

 

Szombati vízitúra: Kölcse - Túristvándi 14 km (11 km + 3 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgDélelőtt szabad program, pl. Nagyarban a rozárium, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető megtekintése akár autós, akár bicikli túrával. Túristvándiban kifejezetten jó minőségű bicikliket tudtok bérelni. Ebéd után logisztika, mindannyian felugrunk a vízre szállás helyére, az utasok kiszállnak, a sofőrök visszaviszik a kocsikat Túristvándiba a bázisra, transzfert biztosítunk a kocsik sofőrjeinek, majd wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek, hajóba pakolnak és 13 órakor indulunk.
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgFelejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr. 
17 és 17:30 között érkezés Túristvándiba. Este saját vagy éttermi vacsora Túristvándiban.

 

 

 

 

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgLogisztikáznunk nem kell, 9-kor szállunk vízre és mesés tájon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a napi célba, egyúttal a kocsikhoz.

 

 

Féltávnál megnézheted a híres vízimalmot Túristvándiban.

A malom mellett megcsodálhatod Magyarország egyik legnagyobb platánfáját.

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgÉs - ha van kedved agyeldobó finomságokhoz - megkóstolhatod a szatmári ízeket. 

 

 

 
 
 
 
A Túr vízitúra turnusok túradíjai

 

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 
 

Jelentkezés a vízitúrára és a túradíj utalása:
Jelentkezés az Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, továbbá a részvételi és szerződési feltételek, és a "mit kell hozni a vízitúrára" menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével. A jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük küldeni.
Visszaigazolást küldünk (rendszerint 24 órán belül) és a visszaigazolást követően (24 órán belül) kérjük a túradíjat utalni.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (irányítószámmal!!) valamint a vízitúra időpontját és a "Túr" szót beírni. 
(Pl. 1121 Bp., Zugligeti út 79, 2019. augusztus 1-4. TúrA név nem szükséges, mivel azt látjuk.