Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018. június 27-28. Öreg-Túr vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban

2014.07.19.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-es-kolcse-kozott-2.jpg2018. június 27-én és június 28-án 2 napos Öreg-Túr vízitúra.

A szállás igény szerint vendégszoba vagy sátor. Költözködés nélküli kényelmes vízitúra a zseniálisnál is pompásabb Öreg-Túron. Ez a folyócska a vízitúra-álom, mivel KALANDOS, de biztonságos. 

 

 

 

 

 Az Öreg-Túr vízitúra egy mese
Egy elmondhatatlan szépségű, maximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

 
oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpg
Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt a fentről lefelé vezető túrát olvashatod, de lehet, hogy éppen felfelé fogunk jönni. Ezt a csapat összetétele alapján, a medret figyelembe véve, hogy ne kelljen más vízitúrázó csoportokkal osztozni a kiszállási helyeken, hogy kihasználjuk az erdőt, mint természetes "UV-esernyőt", stb. szempontok alapján döntjük el, kihasználjuk, hogy a sodrás szinte nulla, mondhatnók bakfitty.

Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

 

Vízitúra költözködés nélküli!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 


Autóval és vonattal is! 
20170709_125124.jpgTúristvándiban találkozunk. A találkozás Túristvándin belüli helyéről minden résztvevő e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát kap! Érdemes jönni a nulladik napon, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről 4 óra.
 

 
Szállás 
turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül három hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek a szállást.
A vendégszobás szállások díja 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
Étkezés

A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni made by Marikáék kenyérlángost. Brutál. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz! Négy a lehetőségek közül. 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
 
 
 
Logisztika
20170709_125046.jpgA kenutúra idején a "fix" szállásról ugrunk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és délután a fix "bázisra" térünk vissza. Napi transzfert biztosítunk úgy, hogy minden autó a vízre szállási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk vissza a sofőröket. 

Vagy a vízhez, ill. a vízről BICIKLIVEL IS JÖHETTEK. Kultúrbringák, nem leharcolt tragikus állapotú szörnyű kerékpárok. 

 

 


1. napi Öreg-Túr kenutúra:
Túristvándi "félig körülhajózása"

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgHa Budapest felől vonattal jössz/jön (és nem a nulladik napon utazik) a Nyugati pályaudvarról 6:23-kor induló intercity vonattal Nyíregyházáig kell jönni, ott át kell szállni a Fehérgyarmatra jövő helyközi járatra. Nyíregyházán a vasútállomás és a busz pályaudvar egymás mellett található. Fehérgyarmaton pedig a Tiszabecsre menő buszra kell szállni, amely 12:56-kor van Túristvándiban. Ennek megfelelően a találkozás Túristvándiban 12.56 után egy-két perccel. A találkozással kapcsolatos minden tudnivalót részletesen egyeztetünk.
Bemutatkozás után mindenki el tud menni wc-re, majd (attól függően, hogy mi az igény) jöhet egy gyors beköltözés, és szintén gyors ebéd majd rövid tájékoztatót követően 14:15-kor megtanítunk kenuzni, kenut kormányozni. Naptejezés, kenukba pakolás után vízre szállunk. 
20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpg15:00 órás kezdettel már élesben gyakoroljuk az evezési tudományt és "(fél)körbe evezzük" a sok-sok kanyarral övezett Túristvándit.
18:00 Érkezés Túristvándiból Túristvándiba, vacsora önellátó vagy rendelt.
(A rendelt vacsora esetén a felnőtt adag 1500 Ft, a gyerek adag 1000 Ft).
 


 
2. napi Öreg-Túr vízitúra: Túr-Tapolnok összefolyás (14 km)
www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-vizitura-oreg-tur-tur-turistvandi-kozeleben-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgA reggeli önellátó vagy rendelt. Wc, bemelegítés, naptejezés után vízre szállás és ma a másik irányban következik a hihetetlen Öreg-Túr. Sok, rövid, lányok jobbra, fiúk balra wc-szünettel, akár a Túr és Tapolnok torkolatáig evezünk.

Itt tartjuk az ebédszünetet és a hosszabb pihenőt, majd a tempó függvényében érkezünk vissza az indulási pontra.

 

Állunk rendelkezés(ed)re! Hívj vagy küldj e-mailt!
(+36) 209 342 760 vagy 
tiszatura_vizitura@yahoo.com
 
 
 

Jelentkezés a kenutúrára és a túradíj utalása 
Jelentkezés a vízitúrára a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével (a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre), majd a visszaigazolást követően a túradíj utalásával.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra időpontját beírni. (Pl. 25 fő, 2018. június 27-28.)