Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018. július 19-22. Tisza+Túr vízitúra választhatóan 2-3-4 napban

20150704_oreg-tur-kenutura-vizitura.jpgNem szerénytelenség. SZENZÁCIÓS, 4 napos, családi, baráti vízitúra a Tiszán ÉS az Öreg-Túron! 2018. július 18-22! Vétek kihagyni!!Csütörtökön a Tisza egyik legszebb szakasza, majd péntektől vasárnapig kenutúra a mesés Öreg-Túron. A túrába 2 vagy 3 napra is be lehet csatlakozni. Például érkezhetsz pénteken vagy jöhettek csak szombat-vasárnapra, de lehet jönni csak csütörtök-péntekre vagy péntek-szombatra is. Ahogy nektek jó! 

2018. július 19-22. Tiszatúra plusz Túr vízitúra!!!


 

A Tiszatúra az örök klasszikus az Öreg-Túr vízitúra pedig egy mese
Egy elmondhatatlan szépségű, oreg-tur-vizitura-a-tur-sonkad-utan-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu.jpgmaximálisan biztonságos vízitúra. 104 kanyarjával tizedjére is megunhatatlan, folyamatosan izgalomban tart, hogy mit fedezünk majd fel. A Túr egyszerre a kezdők és a vízitúra-ínyencek kedvence.

Tökéletes a gyermekeseknek, iskoláknak, osztályoknak, egyetemi csoportoknak, baráti köröknek is. Néhol az ember előtti időket idézi. Egyszer olyan, minta vietnami dzsungelben, máshol mintha az Amazonas vidéken eveznénk. Itt a fentről lefelé vezető túrát olvashatod, de lehet, hogy éppen felfelé fogunk jönni. Ezt a csapat összetétele oreg-tur--tiszatura--vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org-oreg-tur-15.jpgalapján, a medret figyelembe véve, hogy ne kelljen más vízitúrázó csoportokkal osztozni a kiszállási helyeken, hogy kihasználjuk az erdőt, mint természetes "UV-esernyőt", stb. szempontok alapján döntjük el, kihasználjuk, hogy a sodrás szinte nulla, mondhatnók bakfitty.

Mindenki elkezdte valamikor a vízitúrát, az először kenuzókat szeretettel várjuk, türelmesen, odafigyeléssel és jól tanítunk meg kenuzni. Lehet jönni autóval és tömegközlekedéssel is. 

 

 

 

Vízitúra költözködés nélküli!
20140613_162121.jpgJöhettek vízitúrára klasszikus vándortáboros módon (ez főleg akkor jó, ha nem autóval jöttök és kidobható, gyorsan felállítható sátratok van) vagy mondunk egy jobbat. Végig a "fix" támaszponton biztonságban van a sátrad, ill. a vendégszobában mindened, nem költözöl, nincs macera, semmi sátorverési vagy költözési kényelmetlenség, mégis minden nap a Túr más és más szakaszát csodálod meg. 
 
 


Autóval és vonattal is! Nulladik nap? 
20170709_125124.jpgTúristvándiban találkozunk. A találkozás Túristvándin belüli helyéről minden résztvevő e-mailben térképet, címet, GPS-koordinátát kap! Érdemes jönni a nulladik napon, ha valaki mondjuk Zala déli részéből érkezik, de a többségnek ennél a vízitúránál a nulladikról első napra virradó éjszaka szállásköltsége megspórolható. Budapestről még kényelmesen be lehet futni. Az utazás Bp-ről 4 óra.
 

 
Szállás 
turistvandi-szallas-tur-vizitura_01.jpgA szállás igény szerint sátor vagy vendégházi szoba. Támaszpontunk Túristvándin belül három hely valamelyike annak függvényében, hogy melyik hétvégén van a vízitúra. Ha kéred, szívesen foglaljuk nektek a szállást.
A vendégszobás szállások díja 2500-3000 Ft/fő/éjszaka a helytől függően, amelyet a túradíj nem tartalmaz. Aki magának foglalja a szállást (ezt mi legalább annyira szívesen vesszük, mint amilyen szívesen foglaljuk nektek a szállást) Túristvándiban és környékén a kandallós panziótól az egyszerű, de korrekt turistaszállásokig mazsolázhat a szállások között, csak kezdjétek el a keresést időben. 
 
 
 
 
 
Étkezés

A legtöbb szálláson minden feltétel adott a saját főzéshez, sütéshez, grillezéshez vagy tárcsázáshoz, vagy lehet reggelit és vacsorát rendelni is. Az egyik kedvenc helyünkön a klasszikus tojásrántottás, bundáskenyeres, "kontinentális" stb. reggelik (amik szintén rendben vannak) mellett lehet kérni made by Marikáék kenyérlángost. Brutál. A kenyérlángos önmagában is szuper, de szalonnával és tejföllel a tetején, kegyetlen. Vacsorára és ebédre pedig válassz! Négy a lehetőségek közül. 
A) Káposztás paszuly füstölt hússal, 3 palacsinta (az egyik mondjuk házi szatmári szilvával, egy túrós és egy kakaós...).

B) Bográcsgulyás és a 3 palacsinta.
C) Rántott hús és sült krumpli ketchuppal plusz 3 palacsinta.
D) Töltött káposzta plusz három palacsinta. 

 
 
Logisztika
20170709_125046.jpgA kenutúra idején a "fix" szállás(ok)ról ugrunk ki telekocsi rendszerben az aznapi vízre szállás helyére és délután a fix "bázisra" térünk vissza, ill. térsz vissza a szállásodra. Napi transzfert biztosítunk úgy, hogy minden autó a vízre szállási pontra megy, az utasok kiszállnak, a sofőrök az érkezési pontra mennek, mi pedig az indulási pontra hozzuk vissza a sofőröket. 
Vagy a vízhez, ill. a vízről BICIKLIVEL IS JÖHETTEK. Kultúrbringákat bérelhettek, nem leharcolt tragikus állapotú szörnyű kerékpárokra lehet pattanni. 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 

Csütörtöki vízitúra: Tiszabecs - Szatmárcseke (25 km)
tisza-tura-www.tiszatura-vizitura.hu-tiszabecsi-keszulodes.jpg
A buszosok buszra szállnak, az autósok autóival átgurulunk a 7 km-re lévő Szatmárcsekére.
A kocsikat Szatmárcsekén hagyjuk és innen az autósok is busszal jönnek „fel” Tiszabecsre. 

Készüljetek alkoholmentes innivalóval és szendviccsel, törölközővel, fenék alá párnákkal a kenu üléseire és a lábat stabilan tartó lábbelivel, pl. hátul is pántos szandállal, "vízicipővel".

 

Ami TILOS az a flip-flop, alias bokatörő papucska. 


lurkok-oktatasa-kenutura-elott-vizitura-betanitas.jpgTiszabecsen következik a kormányzás tanulása, gyakorlás, rövid ebédszünet, toalett után vízre szállás.

 

 

 

Ahol lehet és tudunk a folyó közepétől balra evezünk, a vis major esetét kivéve nem kötünk ki az ukrán oldalon.
A folyó itt még folyik, a festői tájon a 24-25 km sajnos gyorsan elfogy. 

20150702_153322-1-.jpgHosszabb, "uzsonnás" pihenőt Tiszacsécse magasságában, a képen látható fövenyen tartunk, és lesz egy másik hosszabb pihenőnk a cél előtt a Túr-bukónál, ahol a Sebes-Túr ömlik (bukik) a Tiszába.
 

17:30 körül (lehet, hogy plusz/mínusz 4 másodperc) érkezünk Szatmárcsekére. Akiknek Túristvándiban akár a "bázison" van a sátras vagy vendégszobás "fix" szállásuk, azokkal a már Szatmárcsekén lévő autókkal visszagurulunk Túristvándiba.

19:30 Vacsora önellátó vagy rendelhető menü Túristvándiban: pl. káposztás bab/paszuly füstölt hússal, 3 szatmári szilvás palacsinta 1500 Ft vagy a messzeföldön híres szatmárcsekei pizzéria olyan pizzái, hogy jaj...

 
 

  
Pénteki Túr-kenutúra: Sonkád - Kölcse (11+3 km) 20150707_oreg-tur-vizitura-kenutura-evezes-tur.jpg
Délelőtt szabad program. 11:30-kor Túristvándiból a kocsikkal konvojban indulunk Sonkádra, a vízre szállás helyére. Sonkádon parkolunk, vízre tesszük a hajókat, 12:00-kor kenuzás-tanulás, 12:30-kor indulunk és egy ebédszünettel összekötött kellemes fürdőzést is a vízitúrába iktatva 17 óra körül érkezünk a Túron a kenukkal Kölcsére. Kölcséről a vízitúra után a sofőröket visszavisszük Sonkádra a Sonkádon hagyott kocsikhoz, a sofőrök felveszik utasaikat, majd mindenki megy vissza Túristvándiba a "támaszpontra".
 

 

 

Szombati vízitúra: Kölcse - Túristvándi 14 km (11 km + 3 km)
oreg-tur-vizitura-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-kolcse-22.jpgDélelőtt szabad program, pl. Nagyarban a rozárium, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temető megtekintése akár autós, akár bicikli túrával. Túristvándiban kifejezetten jó minőségű bicikliket tudtok bérelni. Ebéd után logisztika, mindannyian felugrunk a vízre szállás helyére, az utasok kiszállnak, a sofőrök visszaviszik a kocsikat Túristvándiba a bázisra, transzfert biztosítunk a kocsik sofőrjeinek, majd wc és naptejezés után a vízitúrázást most kezdőket (senki sem kenuban született) megtanítjuk kenuzni. Amíg a néhány percig kezdők is rutinos öreg rókákká válnak, a profik bemelegítenek, hajóba pakolnak és 13 órakor indulunk.
2014.07.20.-oreg-tur-vizitura-kolcse-es-sonkad-kozott-2.jpgFelejthetetlen élményben részesít bennünket majd az itt kanyargó Öreg-Túr. 
17 és 17:30 között érkezés Túristvándiba.

Este saját vagy éttermi vacsora Túristvándiban.

 

 

 

 

Vasárnapi Túr-kenutúra: Túristvándi körül 
20150705_tur-kenu-kenutura-oreg-tur-vizitura.jpgLogisztikáznunk nem kell, 9-kor szállunk vízre és egy vagy két (esetleg három) kellemes fürdőzést, mesés szép tájon történő evezgetést követően 13 órakor érkezünk a napi célba, egyúttal a kocsikhoz.

A nap során két táv között lehet választani, egy 8 km-es rövidebb kenuzás mellett a vízitúra-szerelmesek választhatják a 12 km-es kenutúrát is. 

Aki a rövidebb evezést kéri, az megnézheti működés közben a híres vízimalmot Túristvándiban.

turistvandi-vizimalom-turistvandi-kozeleben-2-www.tiszatura-vizitura.eoldal.hu-www.vizitura.org.jpgA malom mellett megcsodálhatod Magyarország állítólag legnagyobb, szerintünk az egyik legnagyobb platánfáját, és mind a rövidebb, mind a hosszabb túra résztvevői - ha van kedved agyeldobó finomságokhoz - megrendelhetik előre az ebédet. 

 
 
 
A Túr vízitúra turnusok túradíjai

 


Igény szerinti Öreg-Túr vízitúra 
20150707_141346.jpgEgyedi Túr vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat a csoport igényei (útvonal, az időpont, a szállás és étkezés igények), valamint a létszám alapján adjuk meg. Szívesen biztosítunk étkezést, tudunk segíteni a szállításban, közlekedésben, kis túlzással: bármiben. (+36) 209 342 760 vagy tiszatura_vizitura@yahoo.com

 
 

Jelentkezés a vízitúrára és utalás:
2014.07.18.-oreg-tur-vizitura-turistvandi-korul-2.jpg
Jelentkezés a Tisza + Öreg-Túr vízitúrára a honlapon olvasható tudnivalók, továbbá a részvételi és szerződési feltételek, és a "mit kell hozni a vízitúrára" menüpontok gondos elolvasását követően a jelentkezési lap kitöltés utáni visszaküldésével. A jelentkezési lapot a tiszatura_vizitura@yahoo.com e-mail címre kérjük küldeni. 
Visszaigazolást küldünk (rendszerint 24 órán belül) és a visszaigazolást követően (24 órán belül) kérjük a túradíjat utalni.
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a vízitúra díját utaló természetes vagy jogi személy számlázási címét (irányítószámmal!!) valamint a vízitúra időpontját és a "Túr" szót beírni. 
A név nem szükséges, mivel azt látjuk.
(Pl. 1121 Bp., Zugligeti út 79, Túr, 2018. aug. 23-26.)